Zieken/rolstoelvervoer


Rolstoelvervoer
In Nederland maken 70.000 mensen gebruik van een rolstoel. Een gedeelte daarvan maakt gebruik van onze 20 aangepaste rolstoelbussen.
Onze aangepaste bussen zijn uitgevoerd met airconditioning, verlaagde instap en volautomatische lift.
De chauffeurs hebben ervaring met het vervoer van rolstoelgebruikers en scootmobielen. Wij hanteren de richtlijnen volgens VVR

Vervoer van en naar een ziekenhuis, arts of therapeut met verkregen machtiging van uw zorgverzekeraar.
Zorgverzekeraars vergoeden soms het ziekenvervoer van en naar een ziekenhuis, arts en therapeut. Als u voor zulke vergoeding in aanmerking wilt komen, dient u hiervoor vooraf een machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. Als taxibedrijf hebben wij contracten met verscheidene verzekeraars.

U komt voor vergoeding in aanmerking indien u:

  • blind of slechtziend bent,
  • rolstoelafhankelijk bent,
  • nierdialysebehandelingen krijgt
  • radiotherapie- of chemotherapiebehandelingen krijgt
  • langdurige ziek bent of een aandoening heeft waarvoor U langdurig bent aangewezen op vervoer

Uitzonderingen hierop zijn een bezoek aan een orthodontist, chiropractor, acupuncturist, podotherapeut, aan de G.G.D., het RIAGG en voor het aanmeten en afhalen van een pruik.
Vervoer naar het Spine-Joint Center wordt alleen vergoed met schriftelijke toestemming van het ziekenfonds. Op ons kantoor en bij uw ziektekostenverzekeraar kunt U een aanvraagformulier krijgen. Dit dient u samen met een arts in te vullen. U hoeft de eigen bijdrage niet meer te voldoen aan het taxibedrijf. Tegenwoordig regelt de ziektekostenverzekeraar dit met verzekerde zelf.

Voor vragen over de regeling ‘zittend ziekenvervoer’ kunt u terecht bij de heer Joris van de Vossenberg van Van Helvoort Taxi, telefoon 0492-361111 of via de mail joris@vanhelvoorttaxi.nl

Contact

Molenrand 2
5421 VZ Gemert
T. 0492 36 11 11
info@vanhelvoorttaxi.nl