Misschien dat u het al heeft gehoord, maar vanaf 1 januari 2021 is het vervoer van en naar de dagbehandeling van de GZSP (Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen) veranderd.

Dit betekent dat vanaf 1 januari 2021 door een wijziging van de wet de zorgverzekering het GZSP-vervoer regelt.

De zorgverzekering bepaalt of iemand recht heeft op vervoer, op welke vorm en zal toestemming geven voor het vervoer in 2021.

Dus heeft u vervoer nodig en is heeft u akkoord van uw zorgverzekering. Dan kunt u dit aanmelden telefonisch via 0492-361111 of via info@vanhelvoorttaxi.nl.

Mocht u een offerte of vervoersopdracht willen aanvragen dan kunt u dit doen doormiddel van ons offerte formulier.

Hieronder wordt toegelicht wat GZSP-zorg is:
GZSP-zorg is geneeskundige zorg aan specifieke patiënten die thuis wonen. Doel van deze zorg is, dat de mensen (langer) thuis kunnen blijven wonen en zich daar zo goed mogelijk voelen. Vanaf 1 januari 2021 wordt deze zorg vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.
Een verzekerde die vanaf 2021 start met een behandeling GZSP heeft een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig.
De dagbehandeling waar de mensen naar toe gaan, richt zich op mensen helpen thuis te blijven wonen. Dit wordt vergoed vanuit de ZvW en betreft zorg in een groep, ook wel de GZSP-zorg genoemd.
voor extra informatie kunt u onderstaande site raadplegen:
Rijksoverheid.nl/GZSP-Zorg