Maatregelen vervoer in verband met coronavirus


Wij als van Helvoort taxi nemen de volgende maatregelen in verband met het corona virus, deze maatregelen gelden per direct:

  1. Er worden geen chauffeurs ingezet met klachten die op het Corona wijzen of die klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts hebben.
  2. Er worden geen reizigers vervoerd vanaf het huisadres die ziekteverschijnselen vertonen. Indien mogelijk worden zij wel terug gebracht als het enigszins mogelijk en verantwoord is. De verantwoordelijkheid ligt bij de chauffeur, deze mag u dus weigeren.
  3. U hoeft uw Mobitax pasje niet meer aan de chauffeur te overhandigen ter controle.
  4. Er worden hoofdzakelijk taxibusjes ingezet. Dit houdt in dat u voornamelijk met een busje word vervoerd, ook als u een indicatie voor een personenauto heeft. Ditzelfde geld voor de indicatie “ voorin zitten”. Er zullen geen combinaties met andere klanten meer gemaakt worden. U zult dus altijd solo vervoerd worden. Uiteraard mag er nog wel een begeleider mee. Voor de begeleider gelden dezelfde maatregelen. Daarnaast dient u zo ver mogelijk van de chauffeur plaats te nemen, dus naast de chauffeur plaats nemen is tijdelijk niet meer mogelijk.
  5. De chauffeur zal elke lichamelijk contact proberen te voorkomen. U stapt dus zelf in, en maakt zelf de gordel vast. Bent u hiertoe niet in staat dan ligt ook hier de verantwoordelijkheid bij de chauffeur en kan hij/zij u weigeren.
  6. Indien u contant betaald dan kan dat alleen nog gepast. Er wordt geen geld meer gewisseld in de taxi.
  7. Uiteraard gelden verder alle richtlijnen en adviezen zoals die door het RIVM en andere instanties worden gegeven.
  8. Volg te allen tijde de instructies van de chauffeur

Hieronder vindt u een filmpje waar u een impressie kunt krijgen welke maatregelen er worden genomen in de taxi.

Contact

Molenrand 2
5421 VZ Gemert
T. 0492 36 11 11
info@vanhelvoorttaxi.nl